Traditioner

På Vårsol har vi många fina traditioner som vi värnar om. Bland dessa finns:

En Annorlunda Dag – en dag när allt är lite hur som helst och det brukar börja med att alla barn får gå in genom fönstret istället för dörren och sedan kan vad som helst hända!

Gårdsfest i samband med Förskolans Dag.

Den årliga brännbollsmatchen mellan Kojan och Grottan! Vem ska ta hem vandringspriset i år? I augusti varje år brukar alla familjer och pedagoger samlas i Hagaparken för korvgrillning och match!

Spökfest – barnen får vara lite så där lagom läskigt utklädda under en dag.

Julmarknad på vår mysiga gård där barnens pyssel blir perfekta julklappar till släkten, vi äter lussebullar och pepparkakor, dricker glögg och den som vill får bidra med julgodis eller hembakat till försäljning.

Lucia firas utomhus på Vårsols gård och vi får lyssna på de stämningsfulla julsånger som barnen övat på.

Äventyrdgruppen ger treåringarna möjlighet att i egen grupp få utforska närområdet. Fyraåringarna och femåringarna är via Frilufsfrämjandet aktiva i Knytte- respektive Mulleverksamhet och lär sig om djur, natur och kretslopp.

När våra 6-åringar går vidare till förskoleklass blir de tillsammans med pedagogerna bjudna på middag ute på restaurang som ett avslut. Vi tycker att det är väldigt roligt när äldre barn hälsar på och har haft flera tidigare Vårsolsbarn som praktikanter.

Rörelse är viktigt och anpassas efter årstid. På vintern brukar de lite större barnen packa med sig varmchoklad och gå till Vasaparken för att åka skridskor.

Massage och fysisk beröring är viktigt. Barnen ger varandra massage och lär sig att alltid be om lov innan man masserar en kompis.