En dag på Vårsol

Välkommen till en dag på Vårsol! Klockan 09.00 varje morgon är det samling. På samlingen går vi noga igenom vilka barn och vuxna som är på förskolan just denna dag och vilka som är borta. Vi pratar om vad som ska hända under dagen, sjunger och använder oss av rim och ramsor.

Efter samlingen går vi ut på vår mysiga gård eller har någon verksamhet inne. Om vi inte går ut kanske vi pysslar med saker till vår julmarknad eller kring ett speciellt tema, eller bara leker. Ibland besöker vi en av parkerna i vår närhet, exempelvis Hälsingehöjden, Hedemoratäppan och Solvändan. En gång i veckan har fyraåringarna Knytte och femåringarna Mulle, då åker vi till en skog och utforskar naturen.

Efter utomhusvistelsen är vi hungriga och äter lunch ca kl. 11.30. Maten är alltid hemlagad från grunden av vår kock Nina.

När vi har ätit vilar vi. På Vårsol finns tre vilor. En sovvila för de barn som behöver sova. På mellanvilan ligger vi ner och tar det lugnt en stund medan vi lyssnar på en inläst saga eller läser en bok. Den tredje vilan är för de äldsta barnen. De ritar eller arbetar med någon uppgift tillsammans med någon i personalen.

Omkring kl. 14.00 övergår vilorna i lek eller pyssel. Klockan 14.30 äter vi mellanmål. Om det är vackert väder sitter vi gärna på gården. Efter mellis är det lek för hela slanten fram tills dess att en förälder kommer och hämtar.